mekaniker
Picture of Olivia Lindquist

Olivia Lindquist

Praktiska sommarjobb: Arbete som kräver styrka

Praktiska sommarjobb bör absolut vara något du överväger inför nästa sommar. Praktiska yrken spelar en avgörande roll i många branscher. Oavsett om du arbetar industriellt eller som en bilmekaniker, är det du som ser till att allt fungerar som det ska. Du får vara med under skapandet eller lagandet av något, vilket kan vara en otroligt givande process. Det är också en yrkeskategori som kräver viss finess och styrka; det är nästan så man kan kategorisera ett arbetspass som ett träningspass. 

Förslag på praktiska sommarjobb

Mekaniker

Som mekaniker gäller det att du har ett intresse för fordon och besitter ett B-körkort. Dina arbetsuppgifter kommer du arbeta med felsökning, service och reparation av fordon. Det är en tjänst som gärna ser att du är en lagspelare samtidigt som du klarar av självständigt arbete. 

Lön som fordonsmekaniker: cirka 25,000kr/månad i ingångslön beroende på ålder, erfarenhet och kommun

Lagerarbetare

Arbetsuppgifter som lagerarbetare varierar beroende på arbetsplats. På vissa arbetsplatser söker man ungdomar med truckkort, på andra arbetsplatser vill man ha ungdomar som kan plocka och packa beställningar. Oavsett är det ett fysiskt krävande arbete vars arbetstider oftast är både kvällspass och dagpass under veckodagarna. 

Lön som lagerarbetare: cirka 26,000-28,500kr / månad beroende på utbildning, erfarenhet och kommun

Varför ska man välja ett praktiskt jobb i sommar?

Det är fysiskt och psykiskt utmanande

Du arbetar på fötterna

När du arbetar praktiskt slipper du sitta vid ett skrivbord och skriva hela arbetspasset; istället har du friheten att vara på fötterna. På så sätt slipper du domningar och stickningar i benen samtidigt som din aktivitetsklocka lär uppskatta alla extra steg under arbetspassen! 

Du lär dig nya färdigheter

När du arbetar praktiskt har du en rutin, men din rutin kommer bestå av flera olika arbetsuppgifter. När du lär dig alla system och komponenter blir du skicklig inom så pass många områden att du aldrig kommer ha en tråkig stund. 

Dela artikel:

Läs vidare

Relaterade inlägg

Sommarjobb i Malmö

Sommarjobb i Malmö 2024: En komplett guide

Malmö, känt som porten till kontinenten, erbjuder en mängd spännande möjligheter för unga och studenter att skaffa sig arbetslivserfarenhet under sommarmånaderna. Med en blandning av