mekaniker
Olivia Lindquist

Olivia Lindquist

Praktiska sommarjobb: Arbete som kräver styrka

Praktiska sommarjobb bör absolut vara något du överväger inför nästa sommar. Praktiska yrken spelar en avgörande roll i många branscher. Oavsett om du arbetar industriellt eller som en bilmekaniker, är det du som ser till att allt fungerar som det ska. Du får vara med under skapandet eller lagandet av något, vilket kan vara en otroligt givande process. Det är också en yrkeskategori som kräver viss finess och styrka; det är nästan så man kan kategorisera ett arbetspass som ett träningspass. 

Förslag på praktiska sommarjobb

Mekaniker

Som mekaniker gäller det att du har ett intresse för fordon och besitter ett B-körkort. Dina arbetsuppgifter kommer du arbeta med felsökning, service och reparation av fordon. Det är en tjänst som gärna ser att du är en lagspelare samtidigt som du klarar av självständigt arbete. 

Lön som fordonsmekaniker: cirka 25,000kr/månad i ingångslön beroende på ålder, erfarenhet och kommun

Lagerarbetare

Arbetsuppgifter som lagerarbetare varierar beroende på arbetsplats. På vissa arbetsplatser söker man ungdomar med truckkort, på andra arbetsplatser vill man ha ungdomar som kan plocka och packa beställningar. Oavsett är det ett fysiskt krävande arbete vars arbetstider oftast är både kvällspass och dagpass under veckodagarna. 

Lön som lagerarbetare: cirka 26,000-28,500kr / månad beroende på utbildning, erfarenhet och kommun

Varför ska man välja ett praktiskt jobb i sommar?

Det är fysiskt och psykiskt utmanande

Om du är sugen på ett jobb som utmanar dig både fysiskt och psykiskt, leta då inte vidare. Praktiska sommarjobb kommer testa både sinne och kropp. Självaste jobbet är fysiskt krävande eftersom det oftast rör sig kring tunga föremål och arbete med händer. Det testar din psykiska förmåga genom att utmana dina problemlösnings- och kommunikationsfärdigheter. 

Du arbetar på fötterna

När du arbetar praktiskt slipper du sitta vid ett skrivbord och skriva hela arbetspasset; istället har du friheten att vara på fötterna. På så sätt slipper du domningar och stickningar i benen samtidigt som din aktivitetsklocka lär uppskatta alla extra steg under arbetspassen! 

Du lär dig nya färdigheter

När du arbetar praktiskt har du en rutin, men din rutin kommer bestå av flera olika arbetsuppgifter. När du lär dig alla system och komponenter blir du skicklig inom så pass många områden att du aldrig kommer ha en tråkig stund. 

Dela artikel:

Läs vidare

Relaterade inlägg

Svensk lagbok för juriststudenter.

Sommarjobb för juriststudenter

Går du på juristprogrammet och känner dig redo att sätta all teori i praktik? Då kan du söka ett sommarjobb inom juridik år 2023. Ibland