Peptalk!

Image

Lite peptalk innan din intervju skadar aldrig. Du är på intervju eftersom arbetsgivaren är intresserad av dig. Det är inte för att någon tycker synd om dig eller välgörenhet – du har förtjänat den här intervjun, så ha tilltro till din egen förmåga. Du har allt att vinna på att ta steget fullt ut och absolut inget att förlora. 

 Gå in och möt intervjuaren, le och skaka hand med människorna som kommer att anställa dig. Och kom ihåg deras namn! 

 Var avslappnad – detta är särskilt viktigt om ditt nya sommarjobb kräver kundkontakt. Var dock inte alltför avslappnad. Att peta i näsan och lägga upp fötterna på bordet är för avslappnat.

 Fundera ut något intressant att fråga din blivande arbetsgivare om. Kanske har företaget florerat i pressen på sistone, frågor om aktuella händelser visar att du inte bara är begåvad, du håller dig uppdaterad om marknaden också

 Sälj dig själv. Du är där för att erbjuda dem en tjänst som de måste betala dig för. De är dina kunder. Buss på dem bara!

 Om du mot förmodan inte skulle få jobbet har du nu ännu en bra erfarenhet att lägga till handlingarna. Ett avslag efter en intervju är ingen katastrof. Intervjufärdigheter är aldrig medfödda färdigheter, de är inlärda. Och inlärda färdigheter utvecklas ju mer man lär sig. Så se till att sluta älta eventuella misslyckanden. Lär av dem och lägg dem till dina erfarenheter.