Student letar deltidsjobb
Picture of Olivia Lindquist

Olivia Lindquist

Tre bra deltidsjobb för studenter

Om du arbetar deltid under din skolgång kan du bygga upp värdefull arbetserfarenhet samtidigt som du tjänar en lön. Det är aldrig för tidigt att påbörja sin karriär, oavsett hur få eller många pass man väljer att arbeta. I den här artikeln täcker vi några av de bästa deltidsjobben som gymnasieelever eller studenter kan ägna sig åt. 

1. Butiksarbete

Att ta ett deltidsjobb i butik är en arbetsmöjlighet på ingångsnivå. Man behöver alltså inte en löjlig mängd arbetserfarenhet för att arbeta i butik, utan det är en tjänst som alla kan söka. Roller och tjänster sträcker sig från enkla roller som kundservice till butikschef (förutsatt att man har arbetat sig uppåt).

Butiksarbete kommer också med fantastiska fördelar, såsom personalrabatter. Om du till exempel börjar arbeta för din favoritklädbutik är det inte bara lönen som tilltalar, utan du får också en rabatt i butiken.

Lön exkl. OB:

Ett utdrag på minimum-timlön baserat på ålder som medarbetare i butik. Siffror är hämtade här och inkluderar inte OB. 

Ålder

16
17
18
19

Timlön

88,34 kr
90,81 kr
136,83 kr
138,75 kr

Du kan bland annat söka jobb hos dina favoritbutiker på Indeed

2. Äldrevård och personlig assistent

Kanske är det så att du går vård-och omsorgsprogrammet på gymnasiet, kanske är det så att du vill testa på något nytt. När du söker deltidsjobb inom vård- och omsorg är du nästintill garanterad flexibilitet. Man kan välja att arbeta kvällar, dagar eller helger och som timvikarie väljer du ditt eget schema.

Vård- och omsorg är brett och förbereder dig väl inför arbetslivet, oavsett om du arbetar som personlig assistent eller väljer att arbeta på äldreboende. En personlig assistent kan dessutom arbeta med barn och testa på pedagogik, medan en timanställd på äldreboende får lära sig arbeta med olika människor. Vad du än väljer kan vi garantera att det är lärorikt.

Läs mer om   När man får nöja sig med det tråkiga sommarjobbet

Lön exkl. OB:

Ett vårdbiträde tjänar mellan 120-145kr som outbildad inom hemtjänsten. Siffror är hämtade här och inkluderar inte OB.

Du kan läsa mer om vårdbiträde och vikariejobb här.

3. Medarbetare i matbutik

Möjligheterna att arbeta som butiksmedarbetare och kassörska i matbutik är många. Det är ett populärt deltidsarbete för ungdomar och kan därför rekommenderas till dem som vill lära känna nya kompisar. Som butiksmedarbetare är det ditt jobb att bidra till en bra kundupplevelse, hålla det rent och snyggt och se till att allt är som det ska.

Med tanke på att man konstant interagerar med både kunder och kollegor är det bra om man är social och duktig på kundservice. Det lär vara en särskilt trevlig jobbmöjlighet för elever som trivs i samarbete.

Lön exkl. OB:

Ett utdrag på minimum-timlön baserat på ålder som medarbetare i butik. Siffror är baserade på en tjänst hos Willys AB och hämtade här. Siffror inkluderar inte OB. 

Ålder

16
17
18
19

Timlön

88,34 kr
90,81 kr
136,83 kr
138,75 kr

Du kan bland annat söka jobb på Willys officiella hemsida som du hittar här

Dela artikel:

Läs vidare

Relaterade inlägg

Sommarjobb i Malmö

Sommarjobb i Malmö 2024: En komplett guide

Malmö, känt som porten till kontinenten, erbjuder en mängd spännande möjligheter för unga och studenter att skaffa sig arbetslivserfarenhet under sommarmånaderna. Med en blandning av