företagare
Picture of Olivia Lindquist

Olivia Lindquist

Sommarlovsföretag: Affärsidéer för ungdomar vill starta eget

Vem säger att man kan sätta en ålder på framgång? Idag kan vem som helst komma på nästa stora idé. Om du har en entreprenörsanda och vill starta eget i sommar, rekommenderar vi att du först och främst kikar på denna artikeln. Har du gjort det? Perfekt. Låt oss titta på några affärsidéer som passar utmärkt för ditt sommarlovsföretag! 

 

Vad kan vara bra att tänka på när jag skapar min affärsidé?

Det finns vissa kriterier som gör affärsidéer någorlunda lättare för ungdomar att starta och driva. Först och främst har du troligtvis begränsade resurser till skillnad från en äldre, mer erfaren företagare.  Det krävs inte ett geni för att dra den slutsatsen. När du skissar en affärsidé kan det därför vara bra att väga in det faktum att du kanske inte har världens startkapital eller ett helt team av anställda. Vi rekommenderar därför att du ska tänka på följande: 

Att ditt sommarlovsföretag är hembaserat eller lättillgängligt

Om du inte har varken moppe- eller bilkörkort kan det vara krångligt att ta sig runt. Transport riskerar därför att bli ett problem. Ett företag som går att bedriva hemifrån kan därför vara en bra idé. Det är väl dessutom inte helt dumt att kunna arbeta i pyjamas? 

Att ditt företag inte kräver en jättestor finansiell investering

Att du kan arbeta under flexibla timmar

Detta är inte nödvändigtvis ett krav, men det kan vara skönt med flexibla timmar. Särskilt om du har andra förpliktelser och åtaganden som du måste se till under sommaren. Det är ju också sommarlov, så du kanske vill strukturera upp schemat följaktligen. 

3 affärsidéer inför ditt sommarlovsföretag

Ska ditt företag vara produkt- eller tjänstbaserat? Här kommer några affärsidéer du kan utveckla: 

Ge dig in på E-handel

Enligt SCB blir E-handel allt vanligare bland alla åldrar; och det är en trend som lär fortsätta stiga. Varför inte utnyttja det faktum och starta en egen webshop? Allt du egentligen behöver är en hemsida och en produkt. Sedan är det bara att sätta igång!

Designa eller koda en app

Det finns appar för allt möjligt nu för tiden. De är smidiga, lättillgängliga och roliga att använda. Enligt Dagens Industri gick TikTok om Google som världens mest besökta internetsida år 2021. Om du har ett intresse för teknik och digitala medier, varför inte komma på nästa stora app? 

Starta ett bageri

Om du är duktig på att baka, varför inte starta ett eget bageri? Alla tycker om bakelser och kakor. Du behöver inte heller en lokal för att göra det, utan du kan dra igång ditt bageri hemifrån. Kom på en meny och starta ett Instagram-konto eller en Facebook-sida ägnat åt att ta emot beställningar. Du bakar, de hämtar!

Dela artikel:

Läs vidare

Relaterade inlägg

Sommarjobb i Malmö

Sommarjobb i Malmö 2024: En komplett guide

Malmö, känt som porten till kontinenten, erbjuder en mängd spännande möjligheter för unga och studenter att skaffa sig arbetslivserfarenhet under sommarmånaderna. Med en blandning av