Ta inte vilket sommarjobb som helst!

Image

Sommarlovet närmar sig med stormsteg, vilket naturligtvis även innebär att dagen då du ska börja ditt nya sommarjobb rycker allt närmre. Det finns dock en hel del saker som man bör tänka på innan man kastar sig in i arbetslivet. Som anställd har man vissa rättigheter. Det vill säga att även om du är ung och gör ditt första inträde på arbetsmarknaden så ska du ha vissa förväntningar på din arbetsgivare och vara väl införstådd med vilka krav du kan ställa, precis som arbetsgivaren gör på dig 

Det finns arbetsgivare som är väldigt bra och sen finns det de som är mindre bra. Skulle du råka ut för den sistnämnda kategorin ska du stå upp för dig själv och då underlättar det oerhört om man vet vilka rättigheter man har.

För att undvika att en mindre seriös arbetsgivare erbjuder dig ett sommarjobb gäller det att hålla utkik efter några smärre avvikelser. Till exempel så vill du under inga omständigheter provjobba utan lön, jobba svart eller jobba enbart mot provision. Med den typen av erbjudande så försvinner din trygghet rakt ut genom fönstret.

Om en potentiell arbetsgivare föreslår att du ska provjobba utan lön gäller det att dra öronen åt sig. Verkligheten funkar inte så. Vill jag testa sommarens nya glassnyhet provsmakar jag inte innan jag väljer om jag vill betala. Jag kollar vad den innehåller och gör en bedömning baserat på vad jag tycker om och vad som skulle passa mig utifrån vad som står i innehållsförteckning och beskrivning. Samma sak gäller sommarjobbare. Som arbetsgivare läser man CV och personligt brev, gör intervjuer och baserat på just dina kvalifikationer och förtjänster avgör man om man är villig att satsa på just dig. Alltså, inget gratisjobb!

Att jobba svart innebär att både du och företaget struntar i att betala skatt och arbetsgivaravgifter, försäkringar och övertidsersättningar. Det kan kanske verka en smula lockande men är absolut inget att rekommendera. Bortsett från att du kommer att jobba en hel sommar utan att få arbetsintyg som visar att du har varit anställd riskerar du även att helt hamna utan skydd om du skulle råka ut för en olycka.

Utan den där lilla papperslappen som kallas arbetsintyg kommer dina månader som sommarjobbare inte synas någonstans. Du kan med andra ord aldrig lägga ditt jobb bland vare sig referenser eller arbetslivserfarenhet i ditt CV. Den enda som egentligen vinner något på denna typ av anställning i längden är bara arbetsgivaren.

Så har vi då den sistnämnda kategorin; provisionsjobb. Det finns väldigt många bra provisionsjobb. Provisionsjobb kan rent av vara det ultimata förstagångsjobbet som ofta innefattar telefonförsäljning eller värvning. Har du bara en fast grundlön med möjlighet att öka på din inkomst baserat på hur mycket du säljer eller hur många du värvar så är det jättebra.

Om du däremot är helt utan fast grundlön och din inkomst endast baseras på hur mycket du kan kränga eller värva, ja då är det mindre bra. Oseriösa företag brukar arbeta enligt den sistnämnda principen. Så därför; om du provisionsjobbar – se till att du har en grundlön. Vi vill ju inte att du ska jobba en hel sommar utan så mycket som ett korvöre i ersättning.