Bli en ovärderlig sommarjobbare

Image

Du har nu fått det efterlängtade sommarjobbet och snart börjar det verkliga arbetet. Ett bra tips, om du vill ha möjlighet till arbete även efter sommaren, är att redan från början övertyga din arbetsgivare att han eller hon gjorde rätt val som anställde just dig. Därför har vi listat några få punkter som gör dig ovärderlig på jobbet: Visa att du är motiverad och ivrig att komma igång. 

 Gå igenom dina arbetsuppgifter ordentligt så du vet att du lägger prioriteringarna på rätt ställe de dagar det kanske blir lite stressigt.

 Försök att ta reda på så mycket du bara kan om företaget och företagets visioner och mål. Det gör det mycket enklare för dig att snabbt komma in i just ditt sommarjobbs speciella arbetskultur. 

 Lär dig allt du kan om hur de löser olika problem på jobbet. Då är du väl förberedd när det väl blir problem, och när problemen väl kommer är det bara att lösa dem systematiskt och med ungdomlig entusiasm. 

 Se till att du lär känna så många som möjligt. Det är viktigt att komma överens med medarbetarna och uppfattas som en resurs när det kommer till lagarbete.

 Lär dig av dina egna misstag men även av andras misstag. 

 Gör gärna mer än vad som står i din arbetsbeskrivning. 

 Se till att slutföra allt arbete i tid. Ge inga löften som du inte är säker på att du kan hålla. Då uppfattar andra dig som pålitlig, lojal och med integritet.